За нас вие сте специални

PVC дограма Salamander-ГерманияВидове отваряния на PVC дограма

 

Прозорци - тип нормално отваряне на PVC  дограма

 

Двуосно отваряне на PVC  дограма – при него прозорецът се отваря и по вертикалната ос. Предназначено е предимно за проветряване на помещенията.

 

Двукрил прозорец със скрит механизъм за отваряне – „Летящ делител”

 


Прозорци - тип хармоника - отварянето позволява изпълнението на врати и прозорци с голяма проходна площ при отворено положение с леко и безшумно движение на крилата. Максималната ширина на крилата до 900 мм и височина до 2360мм, тегло на крилото до 80 кг.

 

Отваряне с механизъм тип Фолксваген за PVC  дограма – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума. При завъртане на дръжката на 90 градуса се осъществява отваряне - "падащо крило". Обковът е по-защитен срещу разбиване, посредством специални ъгли с противовзлони гъбовидни пъпки. Максимална ширина на крилото до 1600 мм, височина до 2360 мм, тегло на крилото до 200 кг.

 

        Саламандър е един от водещите производители на профилни системи от PVC за дограми, прозорци и врати.  Продуктите показват повече от 30 години опит в технологията за преработка на пластмаси и дограми. Гаранция за качеството и автентичността на немското “Know-how” е фактът, че Salamander произвежда своята продукция единствено и само в Германия, гр. Тюркхайм (близо до Мюнхен). Компанията Salamander Industrie Produkte GmbH е създадена през далечната 1885 под името "Jacob Siegle” и е произвеждала всякакви видове обувни изделия в Корнвестхайм (близо до Щутгарт). През 1913 г. "Jacob Siegle & co " е най-големият немски завод за обувки и е преименуван на Salamander. През 1960 г. е начало на дейността в областта на PVC техниката. През 1973 г. е започнало производството и разпространението на PVC профили за дограми, прозорци и врати. През 1997 г. са направени първите продажби в България на дограми профили от системата Universal. Днес PVC дограмите с профили на Salamander предлагат всички предимства, които можете да очаквате от един прозорец. Освен, че е единственият немски производител, който няма изнесено производство извън Германия, Salamander е и производител, който селектира и лицензира фирмите, произвеждащи дограми, прозорци и врати профилната система. Всяка фирма е одитирана и одобрена от германския партньор по критерии за качествена работа.

        Профилите и дограмите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество - RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003. Salamander произвежда само дограми профили от клас А, като е отделено особено внимание и на външния дизайн на профила. Съчетанието от меки линии и смели футуристични решения отличават профила от останалите марки на пазара, също така и иновационните технологии в съчетание с перфектна функционалност.

        Несравним с останалите марки на пазара е и искрящо белия цвят на профила за дограма и брилянтната повърхност постигната по специална рецептура на Salamander. Профилите за дограми Salamander са доказали своята стабилност и лесна поддръжка. Те са изключително устойчиви на атмосферни влияния, с гладка и лъскава повърхност. Именно тази гланцирана повърхност на профила за дограма  и специалното покритие затрудняват полепването на замърсявания и улесняват максимално почистването и поддръжка му. Светлорезистентна и силно устойчива на климатични въздействия профил за дограма, с изключително дълъг живот - над 60 години и с атрактивен дизайн в съчетание с висока функционалност това са само част от основните предимства на профилните системи за дограми произвеждани от Salamander. Тези изключителни характеристики на профилите за дограма, най-високо качество на продуктите и новаторските решения гарантират лидерското място на марката и в бъдеще. Едностранно или двустранно фолирана в богата цветова гама от 1600 цвята по RAL , включително 12 стандартни имитации на дърво, дограмата дава възможност за индивидуални решения, съобразени само с цветовото желание на потребителя. От Salamander са помислили и за екобаланса с производството на профили за дограма с 100% възможност за рециклиране.

        Благодарение на голямата си конструктивна ширина /76 мм и 92 мм/, позволяваща вграждане на стъклопакет до 60 мм, както и на поместените във вътрешността на профила камери /5 и 6 камери/ профилните системи за дограма на Salamander показват високи показатели за термо - и шумоизолация, напълно съответстващи на европейските стандарти.


Отлична топлоизолация за дограма от К 1,3 W/m2 до К 1,0 W/m2
        Коефициентът на топлопроводимост определя способността на дограмата да предава топлина или сумата от топлинните загуби - нещо, от което до голяма степен зависят нашите сметки за отопление. Колкото по-малък е този коефициент, толкова по-малки ще са нашите загуби на топлина през прозорците.
 

Звукоизолация на дограма 

        Отлична звукоизолация на дограма може да се направи още по-добра с инвестиране в добре изолиращ стъклопакет – с две стъкла с различна дебелина или стъклопакет, на който едно от стъклата е триплекс. С тази комбинация във вашия дом шума на града няма да влиза, освен ако не го поканите.

 

Опция защита за дограма

        Обковът позволява допълнителна защита на дограмата от взломни действия - противовзломен обков. Това са допълнителни пъпки на заключване, които не позволяват на крадците да отворят прозорците и по този начин да проникнат във Вашия дом. Препоръчително е за последни и партерни етажи. 
 

Опция за автоматично проветряване на дограма

        Air controller е устройството внедрено в касата на дограмата, което позволява циркулацията на въздуха. Микро вентилацията автоматично проветрява и по този начин предотвратява появата на конденз. 

Обков Winkhaus   

        activPilot e последното поколение обковна система на Winkhaus, съчетаваща най-съвременен дизайн и висока функционалност, гарантирани от опита и името на фирма с по-вече от 150 години практика при разработването и налагането на иновативни обковни системи на Европейския пазар.
        activPilot е единствената система на пазара доставяна стандартно във вариант на повишена степен на сигурност или т.н. противовзоломен обков, предлаган на цената на стандартната конфигурация за едноосови и двуосови прозорци. Това се обуславя от факта, че всички елементи по крилото на прозореца сa с точки на заключване единствено от типа „секюрити с гъбовидна форма“, и постигането на по-високи степени на сигурност (WK1, WK2 и WK3) се постига само чрез подмяната на насрещниците от обикновени със секюрити такива, което е голямо предимство не само по отношение на цената, но и във все по-честите случаи на дооборудване при вече монтирани прозорци до желаната от клиента по-висока степен на сигурност.
        Докато при всички останали обковни системи познати на нашия пазар, съществуват два отделни основни типа обков – обикновен или „секюрити“ съответно с различни ценови равнища. При тях постигането на по-висока степен на сигурност налага подмяната на всички елементи не само по касата но и на тези монтирани по крилото на прозореца.
        При activPilot стандартно са заложени елементи с допълнителна функционалност и защита, като двуфункционалния елемент (осигурителка + повдигач при всички прозорци) и трифункционалния елемент (осигурителка + повдигач + шнапер при всички балконски врати),  които при повечето други обкови се предлагат като допълнителни аксесоари само по желание на клиента. 

Стъклопакети за дограма

        Стъклопакетът представлява херметично затворена конструкция от две или повече стъкла, отделени помежду им с различни по размер дистанционери. В повечето случаи стъклопакетите са от 75 % до 90 % от площта на прозореца и затова е от съществено значение да се избере качествен, задоволяващ всички желания за топло и шумо - изолация стъклопакет, а не само висококачествена дограма. В зависимост от броя стъкла, които изграждат стъклопакета за дограма те биват: двойни (еднокамерни) стъклопакети или тройни (двукамерни) стъклопакети. 

        Добрата толпизолация за дограма се постига чрез комбинация от качествен профил с необходимите топлоизолационни характеристики и от подходящ стъклопакет. Степента на топлоизолация за дограма зависи от разстоянието между стъклата, вида и дебелината им. За повишаване на топлоизолацията на дограмата се препоръчва поставянето на Нискоемисийно стъкло  в стъклопакета. То представлява флоатно стъкло с нанесен тънък слой метален окис и стъклопакет с него е почти 2 пъти по-добър  изолатор от стъклопакет с две бели флоатни стъкла с дебелина 4 мм.

*Коефициентът на топлопроводимост U показва количеството топлина, която преминава през 1 кв. м. от стъклото за 1 час при разлика в температурата от двете страни - 1 градус. Поставянето на газ аргон, намалява енергийните загуби и повишава топлоизолационните свойства на стъклопакета с около 10 % (от 0,1 W/m2 K до 0,2 W/m2 K). По-високи топлоизолационни показатели могат да се постигнат и чрез поставянето на троен (двукамерен) стъклопакет.

        Друг проблем е шумът, които се решава с поставянето на различни по дебелина стъкла в стъклопакета на дограмата. Звукът преминава лесно през еднакво дебели стъкла, например две стъкла с дебелина 4 мм., но се пречупва и не преминава в помещението, ако му се налага да премине през среди с различна дебелина. Стъклопакет за дограма – с две стъкла с различна дебелина или стъклопакет, на който едно от стъклата е триплекс гарантират отлична звукоизолация. Максимална звукоизолация на дограмата може да се постигне и чрез троен (двукамерен) стъклопакет с различни по дебелина стъкла и различни разстояния между тях, особено, ако едно от трите стъкла е ламинирано (триплекс).

  В зависимост от вида на влаганите в стъклопакетите стъкла се постига различен ефект. Основни видове стъкла за дограма, използвани при остъкляване са:

- Бяло флоатно стъкло за дограма. Най-често използваното стъкло, в повечето случай в комбинация с друго стъкло и се предлага с различна дебелина (от 4 мм. до 8 мм.)

- Нискоемисийно  стъкло за дограма е енергоспестяващо стъкло, с който се постига по-добра топлоизолация. Изключителните му свойствата за термална изолация – пропускат максимално количество соларна енергия и задържат голямо количество топлина в помещението.

- Високоенергийно  (Всесезонно, четирисезонно) стъкло за дограма е енергоспестяващо стъкло, с който се постига оптимална топлоизолация, като комбинира контрола на слънчевата светлина и топлоизолационни възможности, осигуряващи приятна среда през цялата година, без да се получава „парников” ефект. Характеризира се с висока селективност и нисък коефициент на топлопреминаване. Подходящо е и за прозорци с южно и югозападно изложение.

- Ламинирано стъкло (триплекс: 3.1.3, 4.1.4 или 5.1.5 мм) е многопластово стъкло представляващо само по себе си няколко пласта стъкла, съединени помежду си от високоякостен филм. При разрушаване това стъкло не се разпада на парчета и остава в рамката. То притежава  изключително висока степен на шумоизолацията.

- Рефлексно стъкло за дограма– Stopsol е подходящо за фасади или покриви. Има повишен соларен контрол и висока устойчивост на надраскване и зацапване.

- Оцветено стъкло за дограма. Предлагат се тонирани в синьо, зелено, кафяво и сиво стъкла, които са подходящи за изработка на стъклопакети за врати, прозорци, витрини.

Всички херметически затворените пространства на всички стъклопакети могат да бъдат изпълнени с газ аргон, което подобрява коефициента на топлоизолация и намалява енергийните загуби.

- Орнаментни стъкла за дограма 
Каталог
каталози
Фирмена презентация
каталози
Шоурум