За нас вие сте специални

Алуминиева дограма



 

Видове отваряния Aлуминиева дограма

 

Прозорци - тип нормално отваряне на алуминиева дограма

 

Двуосно отваряне на алуминиева дограма – при него прозорецът се отваря и по вертикалната ос. Предназначено е предимно за проветряване на помещенията.

 

Обикновено плъзгане на алуминиева дограма -отваряне чрез придърпване по релса, четкови уплътнения и тефлонова лента, която не позволява на четковото уплътнение да се деформира.

 

Прозорци - тип хармоника - отварянето позволява изпълнението на врати и прозорци с голяма проходна площ при отворено положение с леко и безшумно движение на крилата. Максималната ширина на крилата до 900 мм и височина до 2360мм, тегло на крилото до 80 кг.

 

Отваряне с механизъм тип Фолксваген на алуминиева дограма – отваряне чрез придърпване и приплъзване по релса, комфортно и леко придвижване на крилата, с перфектно уплътнение чрез гума. При завъртане на дръжката на 90 градуса се осъществява отваряне - "падащо крило". Обковът е по-защитен срещу разбиване, посредством специални ъгли с противовзлони гъбовидни пъпки. Максимална ширина на крилото до 1600 мм, височина до 2360 мм, тегло на крилото до 200 кг.

        Aлуминиева дограма ЕТЕМ е профилна система за производство на прозорци от алуминиеви профили. Профилът се произвеждат в завода на ”Стилмет ” в София, собственост на гръцкия консорциум ”Виохалко” с над 35 годишен опит в екструдицията на алуминий в Гърция
 

Стъклопакети за Aлуминиева дограма


        Стъклопакетът
представлява херметично затворена конструкция от две или повече стъкла, отделени помежду им с различни по размер дистанционери. В повечето случаи стъклопакетите са от 75 % до 90 % от площта на прозореца и затова е от съществено значение да се избере качествен, задоволяващ всички желания за топло и шумо - изолация стъклопакет, а не само висококачествена дограма. В зависимост от броя стъкла, които изграждат стъклопакета те биват: двойни (еднокамерни) стъклопакети или тройни (двукамерни) стъклопакети.

        Добрата толпизолация се постига чрез комбинация от качествен профил алуминиева дограма с необходимите топлоизолационни характеристики и от подходящ стъклопакет. Степента на топлоизолация зависи от разстоянието между стъклата, вида и дебелината им. За повишаване на топлоизолацията се препоръчва поставянето на Нискоемисийно стъкло  в стъклопакета. То представлява флоатно стъкло с нанесен тънък слой метален окис и стъклопакет с него е почти 2 пъти по-добър  изолатор от стъклопакет с две бели флоатни стъкла с дебелина 4 мм.

*Коефициентът на топлопроводимост U показва количеството топлина, която преминава през 1 кв. м. от стъклото за 1 час при разлика в температурата от двете страни - 1 градус. Поставянето на газ аргон, намалява енергийните загуби и повишава топлоизолационните свойства на стъклопакета с около 10 % (от 0,1 W/m2 K до 0,2 W/m2 K). По-високи топлоизолационни показатели могат да се постигнат и чрез поставянето на троен (двукамерен) стъклопакет.

        Друг проблем е шумът, които се решава с поставянето на различни по дебелина стъкла в стъклопакета. Звукът преминава лесно през еднакво дебели стъкла, например две стъкла с дебелина 4 мм., но се пречупва и не преминава в помещението, ако му се налага да премине през среди с различна дебелина. Стъклопакет – с две стъкла с различна дебелина или стъклопакет, на който едно от стъклата е триплекс гарантират отлична звукоизолация. Максимална звукоизолация може да се постигне и чрез троен (двукамерен) стъклопакет с различни по дебелина стъкла и различни разстояния между тях, особено, ако едно от трите стъкла е ламинирано (триплекс).
  В зависимост от вида на влаганите в стъклопакетите стъкла се постига различен ефект. Основни видове стъкла, използвани при остъкляване са:
- Бяло флоатно стъкло за алуминиева дограма. Най-често използваното стъкло, в повечето случай в комбинация с друго стъкло и се предлага с различна дебелина (от 4 мм. до 8 мм.)
- Нискоемисийно  стъкло за алуминиева дограма е енергоспестяващо стъкло, с който се постига по-добра топлоизолация. Изключителните му свойствата за термална изолация – пропускат максимално количество соларна енергия и задържат голямо количество топлина в помещението.
- Високоенергийно  (Всесезонно, четирисезонно) стъкло алуминиева дограма е енергоспестяващо стъкло, с който се постига оптимална топлоизолация, като комбинира контрола на слънчевата светлина и топлоизолационни възможности, осигуряващи приятна среда през цялата година, без да се получава „парников” ефект. Характеризира се с висока селективност и нисък коефициент на топлопреминаване. Подходящо е и за прозорци с южно и югозападно изложение.
- Ламинирано стъкло за алуминиева дограма (триплекс: 3.1.3, 4.1.4 или 5.1.5 мм) е многопластово стъкло представляващо само по себе си няколко пласта стъкла, съединени помежду си от високоякостен филм. При разрушаване това стъкло не се разпада на парчета и остава в рамката. То притежава  изключително висока степен на шумоизолацията.
- Рефлексно стъкло – Stopsol за алуминиева дограма е подходящо за фасади или покриви. Има повишен соларен контрол и висока устойчивост на надраскване и зацапване.
- Оцветено стъкло за алуминиева дограма. Предлагат се тонирани в синьо, зелено, кафяво и сиво стъкла, които са подходящи за изработка на стъклопакети за врати, прозорци, витрини.
Всички херметически затворените пространства на всички стъклопакети могат да бъдат изпълнени с газ аргон, което подобрява коефициента на топлоизолация и намалява енергийните загуби.

- Орнаментни стъкла за алуминиева дограма




 





Каталог
каталози
Фирмена презентация
каталози
Шоурум